Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 156 твърдо или неработещо окачване.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 156 твърдо или неработещо окачване.

Здравейте,
    понеже тази кола вече не ми дава да спя, имайки предвид вложените средства и скромният резултат - вече се чудя дали не си е родена такава...
    В събота и неделя карах по магистралта София - Варна и на 3 участъка някъде при видимо гладък асфалт колата влизаше в нещо като резонанс и тресеше като каруца.
    Проверени са амортесьорите на тръскалка, проверено е окачването като всичките носачи са оригинални.
    Тампоните на стаб. щанга са сменени с полиретан в гараж Вентура.
    В дупки влиза като всяка друга кола, вярно друса малко повече по паваж но на тази магистрала ме побърка в тези 3 участъка, дори и на нормален първокласен път не тресе така.
    Нормално ли е да тресе тази кола така?
    Alfa Romeo 2.4 jtd 136к.с. 2000г.
    Стъпва по паважа с 15 цола джанти, като манекенка с 15 сантиметрови токове.

А гумите и джантите как са? Баланс минавали ли са скоро? Гумите отделно могат да са на "бабуни" или да имат балони.

От вътрешна страна на джантите се събира пясък и на малко по висока скорост се получават вибрации. Това на баланс машината се лови доста трудно. Измий ги хубаво джантите на някоя автомивка от вътрешната страна и пробвай пак.
    Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
    Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Гумите са Клебер зимни чисто нови, балансирани са преди 3 месеца.
      Не вярвам да е от гумите, защото го прави само в определени участъци с неравен асфалт не и на равно.
      На волана не се усеща треперене или нестабилност, просто дурса здраво и не е комфортно, предната кола беше пежо 206 и беше по комфортно.

Comment

а що да не е от амортисиорите? мойте задните бяха испуснали обаче който е проверяваше казваше че са добре. след като ги смених разбрах че и предните са за смяна
        JTD 105+

Comment

По принцип окачването е по-твърдичко, но да тресе не е нормално.По неравностите тропа, но не тресе.
          Между другото, онова е толкова магистрала, колкото спечен коларски път.
          В същност, ако караш с 200, ще прелиташ ниско и няма да тръска
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колега, не си писал къде точно се случва това. Ако е в участъка от Шумен до Варна проблемът съвсем не е в твоята кола, а в асфалта. Виж ако е в "Софийския" участък там беше по-добре положението
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
            ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от akirilov Покажи съобщение
              ...
              Резонансът, за който говориш, ми намирисва на нащърбен от верижна машина асфалт, и като минеш по него с висока скорост - създава се вибрация точно тип резонанс.
              Магистрала Хемус има немалко такива участъци, има няколко такива и на Тракия из Пазарджишко, ми е правило впечатление...
              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                Резонансът, за който говориш, ми намирисва на нащърбен от верижна машина асфалт, и като минеш по него с висока скорост - създава се вибрация точно тип резонанс.
                Магистрала Хемус има немалко такива участъци, има няколко такива и на Тракия из Пазарджишко, ми е правило впечатление...
                Точно за това говоря но с пежото не го усещах...
                Нормално ли е с Алфата да го усещам ( усеща се като пътуваш от софия за варна малко преди края на магистралта но мисля че са 3/4 такива участъка, има ги и на връщане но са по към София.
                Карал съм с 130 макс 140.

Comment

Мен ако питаш, това може да се усети по-скоро ако си с по-твърди гуми, макар че и окачването също дава своето отражение. Зависи и асфалта в какво точно състояние е. Френските коли винаги си били символ за комфортна возия (поне доде не излезе на бял свят Пежо 307). Докато Алфата винаги е била с може би най-твърда и почти спортна возия срещу почти всички конкуренти в своите класове.
                  Аз обаче, такива нащърбвания по асфалта от верижни машини, и с Реното съм ги усещал, дето лашка като лодка... карам обаче с налягане в гумите поне 2.5 атм.
                  Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Колега на мойта кво ли не и сменях и се държи по-същия начин!Даже и не спря да хлопа ей писнами вече!Мотор за милиони с това окачване обаче трагедия пълна!Някой има ли идея за тая стабилизираща щанга как може да се направи да не хлопа поне месец-ще го черпя???

Comment

Слагаш полиуретан. Или тампони от лада самара
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                        Слагаш полиуретан. Или тампони от лада самара
                        Полиуретана и от там минах нестава!Още някой ми беше казал за тампони от лада самара-и това ще пробвам!Мерси!

Comment

Аз мисля да си купя стаб щанга с тампони оригинална от Италия, май само това е начина.
                          Но ще изчакам защото се доверих на един сервиз и на полиеретан и май всички проблеми идват от там.

Comment

проблема е в самата щанга (износена е) и каквито и тампони да се сложат няма да стане ако не се коригира тя.
                            АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD ' 99
                            LANCIA THESIS 2.4 JTD ' 03

Comment

Първоначално публикувано от akirilov Покажи съобщение
                              Здравейте,
                              понеже тази кола вече не ми дава да спя, имайки предвид вложените средства и скромният резултат - вече се чудя дали не си е родена такава...
                              В събота и неделя карах по магистралта София - Варна и на 3 участъка някъде при видимо гладък асфалт колата влизаше в нещо като резонанс и тресеше като каруца.
                              Проверени са амортесьорите на тръскалка, проверено е окачването като всичките носачи са оригинални.
                              Тампоните на стаб. щанга са сменени с полиретан в гараж Вентура.
                              В дупки влиза като всяка друга кола, вярно друса малко повече по паваж но на тази магистрала ме побърка в тези 3 участъка, дори и на нормален първокласен път не тресе така.
                              Все ми се струва, че няма как да ти тресе от разбити тампони на стабилизираща щанга. Дори при демонтирана такава, трудно ще усетиш липсата й.
                              Ролята й е съвсем друга и няма общо с това дали автомобилът вози твърдо или меко.

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                              Мен ако питаш, това може да се усети по-скоро ако си с по-твърди гуми, макар че и окачването също дава своето отражение. Зависи и асфалта в какво точно състояние е. Френските коли винаги си били символ за комфортна возия (поне доде не излезе на бял свят Пежо 307). Докато Алфата винаги е била с може би най-твърда и почти спортна возия срещу почти всички конкуренти в своите класове.
                              Аз обаче, такива нащърбвания по асфалта от верижни машини, и с Реното съм ги усещал, дето лашка като лодка... карам обаче с налягане в гумите поне 2.5 атм.
                              Доколкото разбирам, колегата се оплаква не от твърдо возене, а от тресене при преминаване на напречни неравности - различно е.
                              Френските автомобили отдавна не са това, което бяха. По принцип, 206-цата не вози никак комфортно дори с висока гума - личен опит. Комбинирано с по-малко междуосие, няма как да поема неравностите по-добре и да вози по-меко от 156.
                              Спортна возия при 156 - да, но със спортното окачване. Моята е със стандартното окачване и е като мекица.
                              Проблемът му е другаде.
                              156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                              Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Working...
                              X